Tiedotteita

 

Elo loppuu elämällä                                                                     
Sua saan rakastaa
Urpo Heikkilä

Kesän alussa Urpo Heikkilä julkaisee uuden singlen, jossa on kaksi uutta kappaletta. Heikkilä tekee uusia lauluja joka vuosi, yleensä kaksinkappalein, ja kun niitä on riittävästi, hän julkaisee albumin. Viime vuonna hän julkaisi albumin Suojatie, joka valittiin paikallisradioiden kuukauden levyksi.

Nimikkokappale uudella singlellä on Elo loppuu elämällä, se tehtiin vajaa vuosi sitten. Laulu osallistui Syksyn Sävel -kilpailuun, mutta se ei päässyt finaaliin. ”Ajattelimme, että se olisi sopivan letkeä laulu. Loppukilpailuun on päässyt aina joku valtakunnallisesti tuntemattomampikin nimi, joten ajattelimme tekijöiden kanssa, että miksei kokeiltaisi? Laulu on positiivinen ja sopii siihen linjaan, jota olen julkaissut,” Urpo Heikkilä kertoo.

Toinen laulu on selkeä rakkauslaulu. Se kertoo kaipuusta ja aikuisen halusta sitoutua toiseen ihmiseen.
Laulun nimi on Sua saan rakastaa. ”Siinä on vähän kreikkalaista poljentoa, vaikka se onkin hyvin suomalainen. Tuotannostani on puuttunut tällainen puhdas rakkauslaulu, joten päätimme laittaa sen asian kuntoon. Molempien laulujen tekijät ovat minun luottoihmisiäni, eli sävelistä ja tuotannosta vastaa Pertti Haverinen ja sanoista Lasse Wikman. Meille on vuosien aikana syntynyt uskomattoman hieno yhteistyö ja siinä sivussa olemme tehneet useita kymmeniä lauluja. Varsinkin Mäntyharjusta kertovat laulut ovat olleet minulle erityisen rakkaita. Olen joskus miettinyt, että miten he osaavatkin pukea lauluiksi omat ajatukseni,” Heikkilä valottaa laulujensa taustoja.

Jokaisella tähän projektiin osallistuneella ovat siteet alueeseen. Molemmista lauluista on tehty musiikkivideot ja ne ilmestyvät kesällä. Videot kuvasi ja editoi Mäntyharjusta lähtöisin oleva Mirko Miettinen, Lasse Wikman on ollut niitä käsikirjoittamassa ja Hirvensalmessa asuva Tiina Ripatti esiintyy Sua saan rakastaa -videossa. Pertti Haverinen on syntynyt Mäntyharjussa.

 

Ystävällisin terveisin

Urpo Heikkilä
Suojatie 
Aikakone

Urpo Heikkilän piti juhlistaa uraansa ja syntymävuosiaan jo aiemmin, mutta pandemia siirsi suunnitelmia, niin kuin monella muullakin. Nyt on viimein aika julkaista uusi albumi. Tämä levy on yhden aikakauden päätös. Tähän levyyn on koottu kaikki viime vuosina ilmestyneet sinkut sekä pari uutta laulua. Levy on myös hyvä tapa katsoa taaksepäin.

Suojatie on levyn nimikkokappale. Siihen kiteytyy hyvin Heikkilän tähänastisen uran kupletin juoni. Se on rakkaudentunnustus omille juurille, kotiseudulle ja se sopii hyvin myös tanssiparketeille. Aikakone on pilke silmäkulmassa tehty matka nuoruuteen ja ujouteen, josta ei kuitenkaan ole jäänyt mitään pahaa hampaankoloon. Loppujen lopuksi kaikki tapahtumat, niin ikävät kuin hyvät asiat tässä elämässä, tekevät meistä sen mitä me olemme. Se on tämän menevän laulun ajatus. Molemmat laulut ja koko levy ovat Heikkilän pitkäaikaisten yhteistyökumppaneiden käsialaa. Sävellyksistä, sovituksista ja tuotannosta vastaa Pertti Haverinen ja sanoituksista Lasse Wikman.

”Tanssittaminen ja laulaminen ovat olleet intohimoni jo pitkään. Käyn laulutunneilla ja haluan tehdä kaiken mahdollisimman ammattimaisesti. Lauluntekijöiden lisäksi opettajani Mervi Multamäki muodostavat sellaisen ryhmän ympärilleni, että siinä on hyvä ja turvallinen olla. Lisäksi on iso joukko luottoihmisiä, jotka tulevat mukaan aina tarvittaessa. Olen jo pitkään ymmärtänyt, että omat voimat ja taidot eivät riitä, tämä on ryhmätyötä. Olen niin paljosta kiitollinen. Olen löytänyt musiikista oman juttuni. Minusta on ollut mukava laulaa lauluja, joita kukaan muu ei ole koskaan levyttänyt. Ne ovat tehty minun esitettäväkseni,”
Heikkilä pohtii uutta levyä ja uraansa.

Urpo Heikkilä
”Olen täynnä”
"Menin tinderiin"
"Mänin tinteriin"


Urpo Heikkilän uusin sinkku Olen täynnä ilmestyy kesäkuussa 2021. Levy sisältää myös laulun Menin Tinderiin sekä siitä Etelä-Savoon tehdyn savo-rjemiksin Mänin Tinteriin. Heikkilä on vuosien aikana rakentanut itselleen omaa paikkaansa iskelmä- ja tanssimusiikkiin. Hänen kappaleensa ovat soineet monilla radiokanavilla ja muutaman kerran ne ovat olleet Tätä Suomi Tanssii -listoilla. Tämäkin sinkku lähtee valtakunnalliseen radiolevitykseen.

Olen täynnä on kunnianosoitus ystäville, kaikille niille, joiden elämää tänä vuonna 60 täyttänyt Heikkilä on jollain tavalla sivunnut. Idean lauluun antoi ohjaaja Tarja Pyhähuhta, joka ohjaa Mäntyharjun kesäteatteriin tänä vuonna näytelmän Elämänvirta. Urpo Heikkilä näyttelee yhtä pääosaa näytelmässä ja laulaa siinä myös tämän mittatilaustyönä tehdyn laulun ja monta muuta omaa kappalettaan.

Menin Tinderiin - kappaleessa Heikkilä on humoristissa tunnelmissa. Hän on useampana vuonna tehnyt perinteisemmän iskelmän rinnalla myös lauluja, joissa pilke silmäkulmassa aikuinen mies tarkastelee maailmaa nurinkurisesti, niin nytkin. Studiossa säveltäjä ja tuottaja Pertti Haverinen keksi, että Heikkilä voisi laulaa myös savolaisen version laulusta. Se onnistui niin hyvin, että laulu päätettiin julkaista myös  vähän kuin bonusraitana.

” Mielenkiintoinen kesä tulossa. Pitkän odotuksen jälkeen pääsen taas esiintymään ja laulamaan. Yleisöä olen kaivannut ja uusissa lauluissa on parasta se, että niitä pääsee laulamaan ihmisille. Minulla on ollut tässä jo tutuksi tullut kaksikko lauluja tekemässä, luottomiehet voisi sanoa. Sävellykset ovat Pertti Haverisen ja sanoitukset ovat Lasse Wikmanin. Olemme kuvanneet myös videoita jokaiseen lauluun. Niitä on ollut hauska tehdä. Nekin syntyvät paikallisin voimin. Mirko Miettinen vastaa niiden tuotannosta, Lasse on ollut niitä suunnittelemassa ja Tero Heikkilä tekee tuttuun tyyliinsä ilmakuvaukset. Videoilla esiintyvät Tiina Ripatti, Markku Huovinen ja Tero Vuorio. Voisi sanoa, että siinä on paljon mäntyharjulaista osaamista”, Heikkilä summaa.

Lauluja voi kuunnella suoratoistopalvelussa. Videot ilmestyvät Youtubeen aikanaan.

 

Urpo Heikkilä
”Sulin suudelmaan”
”Nuolaisin ennen kuin tipahtaa”

 

Urpo Heikkilän uusin sinkku sisältää kaksi uutta laulua, josta nimikkokappale Sulin suudelmaan on rakkaudentunnustus Mäntyharjun kirkonkylän miljöölle ja kioskille. Nuolaisin ennen kuin tipahtaa on hymyssä suin tehty kappale parisuhteesta. Laulut ovat Pertti Haverisen säveltämiä ja Lasse Wikmanin sanoittamia. Vuosien aikana Urpo Heikkilälle on muodostunut oma tyyli, josta nousevat esiin kauniit kotiseutuun ja luontoon liittyvät tarinat sekä kuplettihenkiset laulut, joissa usein pohditaan yhteiselämän karikkoja tai maailman menoa.

”Taas on vuosi vierähtänyt ja tuli aika julkaista uusia lauluja. Tämän korontilanteen takia en ole päässyt tänä kesänä keikoille, mutta onneksi saan levyttää uutta materiaalia. Meillä on suunnitteilla pitää tämän sinkun tiimoilta pienimuotoinen tapahtuma, jossa levy jaettaisiin kaikille. Luonnollinen paikka on tietysti kirkonkylän kioski, koska siitä uudessa laulussakin puhutaan. Ajatukseni on laulaa nämä uudet laulut ja muutama muu vanhasta tuotannosta. Kirkonkylän kioskin ympäristö tarjoaa hienon paikan järjestää yhteinen tilaisuus turvallisesti, ja minä saan taas pitkästä aikaa esiintyä yleisölle”, Heikkilä pohtii.

Uusi sinkku lähtee myös radiolevitykseen. Urpo Heikkilän aiemmat laulut ovat soineet useimmillakin kanavilla. ”Palautetta tulee jonkin verran eri puolilta Suomea ja aina silloin tällöin lauluja toivotaan radioissa. Yleisö ja sen reaktio ovat koko tämän homman suola”, Heikkilä summaa yhteen.

Urpo Heikkilä
”Aallon harjalla, Hidastettu kolari”

 

Yhtä varmasti kuin kesä koittaa, niin mäntyharjulaiselta Urpo Heikkilältä ilmestyy uutta musiikkia. Hän on tottunut julkaisemaan sinkkuja, joissa on kaksi laulua. Se on hänen mielestään myös hyvä tapa saada uusia kappaleita omaan ohjelmistoon. Heikkilä on tehnyt jo pitkään yhteistyötä säveltäjä Pertti Haverisen ja sanoittaja Lasse Wikmanin kanssa. Tätä kolmikkoa yhdistää se, että kaikilla on siteitä Mäntyharjuun.
Haverinen ja Wikman ovat myös näiden uusien laulujen takana.

”Aallon harjalla” on mittatilaustyönä Urpolle tehty laulu. Hän halusi tangon, jossa olisi jotain omaa tarttumapintaa. Näin syntyi laulu, jonka tekstissä vilahtaa myös hänen oma kotijärvensä. ”Laulussa sukelletaan minun mielenmaisemaani. Joskus oikein itsekin ihmettelen sitä, miten pojat ovat päässeet pääni sisälle,” Urpo hymähtää.

Kupletit ja Jaakko Tepon tuotanto ovat olleet aina lähellä Heikkilän sydäntä. ”Hidastettu kolari” on pilke silmässä tehty kantrahtava laulu automatkasta, joka päättyy pelolle. Samalla päättyy myös tarinan naisen ja miehen yhteinen taival. ”Suurien tunteiden vastapainoksi minusta on mukava laulaa myös hyväntuulisia lauluja. Tässäkin on kuitenkin muutamia yleispäteviä viisauksia. Tuskin maltan odottaa, että pääsen kesälavoille näitä esittämään,” Urpo myhäilee.

Ystävällisin terveisin

Urpo Heikkilä
”Lapikas vieköön”

 

Urpo Heikkilän uusin sinkku on ”Lapikas vieköön”.  Kappale voitti yleisöäänestyksen Mäntyharjun kansalaisopiston järjestämässä Mäntyviisut -kilpailussa, joka oli osa Suomi 100 -tapahtumaa.
Laulun on säveltänyt Ilkka Matikka, sanoittanut Iiris Lähteenkorva ja sovituksesta vastaavat Mervi Multamäki, Juha Heikkilä ja Ilkka Matikka.

Urpo Heikkilältä ilmestyi viime vuonna levyllinen Mäntyharjuaiheisia lauluja. ”Lapikas vieköön” on hyvä jatko tälle perinteelle. Sen tarina vie kuuntelijan viime vuosisadan alkupuolelle, jolloin Mäntyharjulta lähdettiin muualle ansaitsemaan. Matkalla oli monia houkutuksia ja rahat eivät aina seuranneet kulkijaa loppuun asti kotiin. Laulu on hyväntuulinen ja se on tehty pilke silmäkulmassa.

”Olemme valmistelleet tätä laulua rauhassa ja päätimme laittaa sen ulos pimenevään syksyyn.  Tämä on myös konkreettinen muisto kuulijoille, kilpailun järjestäjälle ja minulle tästä juhlavuodesta.  Toivon, että tämä laulu menee myös kuulijan jalan alle, lapikas vieköön”, Heikkilä kertoo laulusta.

Urpo Heikkilä keikkailee ahkerasti päivätyönsä ohella. ”Lapikas vieköön” -kappaleesta on tehty myös video, jonka voi nähdä Youtubessa.

Ystävällisin terveisin

Urpo Heikkilä

”Oma paikka”
 

Urpo Heikkilältä ilmestyy albumi ”Oma paikka”, josta aiemmin keväällä julkaistiin samanniminen sinkku. Heikkilä on mäntyharjulainen laulaja, joka on hyvin tunnettu ja ahkera esiintyjä paikkakunnalla.
Albumin kappaleet ovat varta vasten sävelletty ja sanoitettu Heikkilälle. Laulujen aihepiirit liikkuvat mäntyharjulaisessa maisemassa, mutta kuitenkin niin, että kuulija voi sijoittaa tarinat omaan sielunmaisemaansa. Musiikillisesti liikutaan iskelmässä ja tanssimusiikissa. Kaikki laulut ovat Pertti Haverisen sävellyksiä ja Lasse Wikmanin sanoituksia. Haverinen vastaa myös albumin tuotannosta.

”Pari vuotta sitten soitin Lasselle ja kyselin lauluja. Hän ehdotti, että tekisin levyllisen Mäntyharju -aiheisia lauluja, jotka Pertti säveltäisi. Se oli minusta hyvä ehdotus, joka toteutui komeammin kuin olisin koskaan uskaltanut edes uneksia.  Yhteistyömme on sujunut saumattomasti, ja lauluja on syntynyt tasaiseen tahtiin. Jokaisella laululla on oma paikkansa levyllä, siellä ei ole yhtään täytebiisiä. Malttamattomana odotan, että pääsen esittämään niitä ihmisille”, Heikkilä kertaa levyn syntyvaiheita.

Levy julkistetaan Mäntyharjun rantapuistossa lauantaina 18.6.2016. Samalla potkaistaan kesä alkaneeksi pitäjässä. Heikkilä keikkailee kesällä ahkerasti päivätyönsä ohella.  Levyn kappaleista on tehty kaksi videota, ne ovat ”Kuulen tänne” ja ”Oma paikka”, molemmat löytyvät youtubesta.

Ystävällisin terveisin

 

Urpo Heikkilä
”Joulu käy sydämeen”

 

Urpo Heikkilä halusi tehdä joululaulun, ikään kuin jatkoksi kesällä ilmestyneelle albumille.
”Joulu käy sydämeen” on Heikkilän näköinen laulu, jossa palataan hänen lapsuutensa tunnelmiin Mäntyharjun Hietaniemen kylään.  Heikkilä on tunnettu esiintyjä Mäntyharjulla. 

Levyltä löytyy myös toinen laulu ”Hanki, tähdet ja kuu”, joka on talvinen tarina Mäntyharjusta.
Kappaleiden taustalta löytyvät samat nimet, jotka olivat tekemässä Heikkilän edellistä levyä.
Sävellykset ja tuotanto ovat Pertti Haverisen ja sanoitukset Lasse Wikmanin käsialaa.

”Olen pitkään halunnut tehdä joululaulun, jossa olisi omaa tarttumapintaa. Sitä huomaa yhä useammin palaavansa lapsuuden maisemiin ja tunnelmiin, varsinkin jouluna. Asun yhä siinä samassa kodissa, josta tämänkin laulun kuvat nousevat esiin. Ne kuvat ja kotitalo ovat minulle hyvin rakkaita.

Lopullisen sysäyksen tämän kokonaisuuden tuottamiseen sai se, että ”Hanki tähdet ja kuu” tehtiin alun perin albumia varten, mutta aihepiirinsä takia se ei meistä sopinut muuten niin kesäisten tarinoiden joukkoon.  Siitä syntyi idea, että tekisin joululaulun, jonka kaveriksi sopisi hienosti tämä laulu. Olen lopputulokseen enemmän kuin tyytyväinen. Ajatukseni oli tehdä levy, jossa olisi jouluinen tarina ja toinen tarina, joka elää koko talven. Sain yhdistettyä kaksi asiaa. Minulla on tällä hetkellä yhteistyökumppaneita, joiden kanssa on mukava ja helppo työskennellä”, Heikkilä kertoo tyytyväisenä.

Heikkilä keikkailee päivätyönsä ohella. ”Joulu käy sydämeen” - video julkaistaan youtubessa samaan aikaan sinkun kanssa.