Tiedotteita

Urpo Heikkilä
”Aallon harjalla, Hidastettu kolari”

 

Yhtä varmasti kuin kesä koittaa, niin mäntyharjulaiselta Urpo Heikkilältä ilmestyy uutta musiikkia. Hän on tottunut julkaisemaan sinkkuja, joissa on kaksi laulua. Se on hänen mielestään myös hyvä tapa saada uusia kappaleita omaan ohjelmistoon. Heikkilä on tehnyt jo pitkään yhteistyötä säveltäjä Pertti Haverisen ja sanoittaja Lasse Wikmanin kanssa. Tätä kolmikkoa yhdistää se, että kaikilla on siteitä Mäntyharjuun.
Haverinen ja Wikman ovat myös näiden uusien laulujen takana.

”Aallon harjalla” on mittatilaustyönä Urpolle tehty laulu. Hän halusi tangon, jossa olisi jotain omaa tarttumapintaa. Näin syntyi laulu, jonka tekstissä vilahtaa myös hänen oma kotijärvensä. ”Laulussa sukelletaan minun mielenmaisemaani. Joskus oikein itsekin ihmettelen sitä, miten pojat ovat päässeet pääni sisälle,” Urpo hymähtää.

Kupletit ja Jaakko Tepon tuotanto ovat olleet aina lähellä Heikkilän sydäntä. ”Hidastettu kolari” on pilke silmässä tehty kantrahtava laulu automatkasta, joka päättyy pelolle. Samalla päättyy myös tarinan naisen ja miehen yhteinen taival. ”Suurien tunteiden vastapainoksi minusta on mukava laulaa myös hyväntuulisia lauluja. Tässäkin on kuitenkin muutamia yleispäteviä viisauksia. Tuskin maltan odottaa, että pääsen kesälavoille näitä esittämään,” Urpo myhäilee.

Ystävällisin terveisin

Urpo Heikkilä
”Lapikas vieköön”

 

Urpo Heikkilän uusin sinkku on ”Lapikas vieköön”.  Kappale voitti yleisöäänestyksen Mäntyharjun kansalaisopiston järjestämässä Mäntyviisut -kilpailussa, joka oli osa Suomi 100 -tapahtumaa.
Laulun on säveltänyt Ilkka Matikka, sanoittanut Iiris Lähteenkorva ja sovituksesta vastaavat Mervi Multamäki, Juha Heikkilä ja Ilkka Matikka.

Urpo Heikkilältä ilmestyi viime vuonna levyllinen Mäntyharjuaiheisia lauluja. ”Lapikas vieköön” on hyvä jatko tälle perinteelle. Sen tarina vie kuuntelijan viime vuosisadan alkupuolelle, jolloin Mäntyharjulta lähdettiin muualle ansaitsemaan. Matkalla oli monia houkutuksia ja rahat eivät aina seuranneet kulkijaa loppuun asti kotiin. Laulu on hyväntuulinen ja se on tehty pilke silmäkulmassa.

”Olemme valmistelleet tätä laulua rauhassa ja päätimme laittaa sen ulos pimenevään syksyyn.  Tämä on myös konkreettinen muisto kuulijoille, kilpailun järjestäjälle ja minulle tästä juhlavuodesta.  Toivon, että tämä laulu menee myös kuulijan jalan alle, lapikas vieköön”, Heikkilä kertoo laulusta.

Urpo Heikkilä keikkailee ahkerasti päivätyönsä ohella. ”Lapikas vieköön” -kappaleesta on tehty myös video, jonka voi nähdä Youtubessa.

Ystävällisin terveisin

Urpo Heikkilä

”Oma paikka”
 

Urpo Heikkilältä ilmestyy albumi ”Oma paikka”, josta aiemmin keväällä julkaistiin samanniminen sinkku. Heikkilä on mäntyharjulainen laulaja, joka on hyvin tunnettu ja ahkera esiintyjä paikkakunnalla.
Albumin kappaleet ovat varta vasten sävelletty ja sanoitettu Heikkilälle. Laulujen aihepiirit liikkuvat mäntyharjulaisessa maisemassa, mutta kuitenkin niin, että kuulija voi sijoittaa tarinat omaan sielunmaisemaansa. Musiikillisesti liikutaan iskelmässä ja tanssimusiikissa. Kaikki laulut ovat Pertti Haverisen sävellyksiä ja Lasse Wikmanin sanoituksia. Haverinen vastaa myös albumin tuotannosta.

”Pari vuotta sitten soitin Lasselle ja kyselin lauluja. Hän ehdotti, että tekisin levyllisen Mäntyharju -aiheisia lauluja, jotka Pertti säveltäisi. Se oli minusta hyvä ehdotus, joka toteutui komeammin kuin olisin koskaan uskaltanut edes uneksia.  Yhteistyömme on sujunut saumattomasti, ja lauluja on syntynyt tasaiseen tahtiin. Jokaisella laululla on oma paikkansa levyllä, siellä ei ole yhtään täytebiisiä. Malttamattomana odotan, että pääsen esittämään niitä ihmisille”, Heikkilä kertaa levyn syntyvaiheita.

Levy julkistetaan Mäntyharjun rantapuistossa lauantaina 18.6.2016. Samalla potkaistaan kesä alkaneeksi pitäjässä. Heikkilä keikkailee kesällä ahkerasti päivätyönsä ohella.  Levyn kappaleista on tehty kaksi videota, ne ovat ”Kuulen tänne” ja ”Oma paikka”, molemmat löytyvät youtubesta.

Ystävällisin terveisin

 

Urpo Heikkilä
”Joulu käy sydämeen”

 

Urpo Heikkilä halusi tehdä joululaulun, ikään kuin jatkoksi kesällä ilmestyneelle albumille.
”Joulu käy sydämeen” on Heikkilän näköinen laulu, jossa palataan hänen lapsuutensa tunnelmiin Mäntyharjun Hietaniemen kylään.  Heikkilä on tunnettu esiintyjä Mäntyharjulla. 

Levyltä löytyy myös toinen laulu ”Hanki, tähdet ja kuu”, joka on talvinen tarina Mäntyharjusta.
Kappaleiden taustalta löytyvät samat nimet, jotka olivat tekemässä Heikkilän edellistä levyä.
Sävellykset ja tuotanto ovat Pertti Haverisen ja sanoitukset Lasse Wikmanin käsialaa.

”Olen pitkään halunnut tehdä joululaulun, jossa olisi omaa tarttumapintaa. Sitä huomaa yhä useammin palaavansa lapsuuden maisemiin ja tunnelmiin, varsinkin jouluna. Asun yhä siinä samassa kodissa, josta tämänkin laulun kuvat nousevat esiin. Ne kuvat ja kotitalo ovat minulle hyvin rakkaita.

Lopullisen sysäyksen tämän kokonaisuuden tuottamiseen sai se, että ”Hanki tähdet ja kuu” tehtiin alun perin albumia varten, mutta aihepiirinsä takia se ei meistä sopinut muuten niin kesäisten tarinoiden joukkoon.  Siitä syntyi idea, että tekisin joululaulun, jonka kaveriksi sopisi hienosti tämä laulu. Olen lopputulokseen enemmän kuin tyytyväinen. Ajatukseni oli tehdä levy, jossa olisi jouluinen tarina ja toinen tarina, joka elää koko talven. Sain yhdistettyä kaksi asiaa. Minulla on tällä hetkellä yhteistyökumppaneita, joiden kanssa on mukava ja helppo työskennellä”, Heikkilä kertoo tyytyväisenä.

Heikkilä keikkailee päivätyönsä ohella. ”Joulu käy sydämeen” - video julkaistaan youtubessa samaan aikaan sinkun kanssa.